به طور کلی مشکلات و ایراداتی که برای هارد دیسک روی سیستم ها پیش می آید به دو دسته تقسیم می شود:
دسته ی اول ایرادات نرم افزاری: زمانی که هارد دچار این ایرادات می شود هیچ یک از قطعات داخلی الکتریکی و مکانیکی آن خراب نمی شود و تنها اتفاقی که می افتد این است که هارد به دلیل وجود نرم افزار های مختلف بد افزار ها ، وجود ویروس های و یا به خاطر تنظیماتی که از روی قصد به هم خورده اند دچار مشکل می شود. از این ایرادات نرم افزاری هم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
دسته ی دوم ایرادات سخت افزاری : این ایرادات باعث می شوند که هارد از لحاظ قطعات داخلی و فیزیک دچار مشکل شود و ایراد ربطی به نرم افزار و استفاده از سیستم ندارد. از این ایرادات سخت افزاری هم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
در آخر نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید و بدانید این است که با توجه به مدل و لولی که هارد دیسک دارد برخی ایرادات در آن رایج تر است و برخی دیگر کمتر در هر نوع هارد دیسک پیش می آیند برای نمونه می توانیم به مثال های زیر اشاره کنیم:
هارد دیسک های سامسونگ: در هارد دیسک های سامسونگ اغلب ایراداتی که به وجود می آید مربوط به قسمت های برد و هد هارد می باشند.
هارد دیسک هیتاچی: در هارد دیسک های هیتاچی ایراداتی که پیش می آید اغلب فیزیکی یا سخت افزاری هستند. یعنی قطعاتی چون هد دچار مشکل می شوند و ما از هارد صدا های بلند می شونیم و همچنین با از کار افتادن و سوختن این قطعه نیز رو به رو می شویم.
نشانه ها و علائم سوختن هارد دیسک کامپیوتر و لپ تاپ
سوختن هارد دیسک یکی از بدترین و آزار دهنده ترین ایراداتی است که ممکن است برای کاربران لپ تاپ پیش بیاید. حال ما می خواهیم بررسی کنیم که این مشکل چه نشانه ها و علائمی دارد تا قبل از سوختن متوجه شویم که هارد دچار مشکل شده است.
در ابتدا چیزی که بسیار مهم است و باید بدانیم این است که متوسط عمر هر هارد دیسک بین ۵ تا ۱۰ سال می باشد و البته که این متوسط عمر با توجه به استفاده ای که ما از هارد دیسک داریم و نوع نگه داری آن ممکن است کمتر یا بیشتر شود.
علائمی که به ما نشان می دهند هارد دیسک ممکن است بسوزد:
به جز این موارد نمونه ای از ایراداتی هم هستند که قبل از سوختن هارد برای لپ تاپ پیش می آید می توانید با استفاده از نرم افزار هایی مانند: چک دسک از مشکل لپ تاپ خود اطمینان پیدا کنید.
در بالا نمونه ای از نشانه های سوختن هارد دیک را گفتیم. حال می خواهیم ببینیم که دلیل سوختن هارد دیسک چیست و اصلا چرا دچار مشکل می شود و می سوزد.
ایرادات مختلفی هستند که در شرایط مختلف باعث می شوند هارد دیسک بسوزد اما از شایع ترین این مشکلات می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
راه های مختلفی برای ریکاوری کردن هارد دیسک وجود دارد که ما به چند نمونه از آن ها اشاره کردیم:
تا اینجا ما سه راه برای تشخیص خرابی های هارد دیسک به شما معرفی کردیم که شما می توانید با استفاده از هر یک از این روش ها از ایرادات هارد دیسک خود اطلاعات بدست آورید، اما در بین این روش ها روش اول بیشتر پیشنهاد می شود.
قبل از اینکه طریقه ی این کار را برای شما توضیح دهیم، باید این را بدانید که بازیابی اطلاعات هارد یک کار تخصصی است و توصیه می شود که حتما این کار را به یک فرد متخصص بسپارید تا آن را انجام دهد.
مراحل ریکاوری کردن هارد دیسک به نحوه ی زیر می باشد:
برای تعمیر ایراداتی نرم افزاری هارد دیسک باید از نرم افزار HDD Regenerator استفاده کنید.
البته باید بدانید که این نرم افزار برای تکنسین ها ساخته شده و یک برنامه ی حرفه ای می باشد از این رو یک فرد بدون داشتن علم کافی نمی تواند از این برنامه استفاده کند و مشکلات نرم افزاری هارد دیسک خود را بر طرف کند. پس بهتر است در هنگام بروز چنین مشکلاتی به تکنسین مراجعه کنید.
نکته ای هم که باید حتما به آن دقت داشته باشید این است که قبل از استفاده از این نرم افزار حتما از تمامی اطلاعات سیستم خود یک بک آپ بگیرید.
برای تعمیرات خرابی های سخت افزاری هارد دیسک نیاز است ابتدا بررسی شود که هارد از چه لحاظ دچار مشکل شده که این کار هم دوباره باید توسط تکنسین انجام شود. بعد از اینکه ایراد هارد دیسک شناسایی شد تکنسین ابتدا برد و هد هارد دیسک را بررسی می کند و اگر ایراد از آن ها بود که مشکلشان را بر طرف می کند یا آنها را تعویض می کند، در غیر این صورت هم به بررسی قسمت های دیگر هارد دیسک می پردازد.